SVEČANO OTVARANJE NA IVANICI: Čelnici iz BiH nisu znali naziv graničnog prijelaza

430

Sramota je da određeni bosansko hercegovački političari  prigovaraju kako Republika Hrvatska još uvijek nije renovirala svoj granični prijelaz te kako je to prva napravila Bosna i Hercegovina, a još veća sramota je da osobe kao što je direktor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje BiH, Miro Džakula niti ne zna kako se zove granični prijelaz u Republici Hrvatskoj, već  prije davanja službene izjave za medije pita hrvatske novinare koji su mu odgovorili  – Gornji Brgat.

Na novinarsko pitanje je li se granični prijelaz mogao brže izgraditi tj.renovirati Džakula je naglasio kako je to višeznačno pitanje. 

– Trebao je biti gotov davno prije, kako sa strane Bosne i Hercegovine, tako i sa strane Republike Hrvatske. Mi smo u BiH završili prvi, očekujemo da će i RH napraviti isto tako na Brgatu granični prijelaz, barem ovakvog kapaciteta kao što je Ivanica i da ćemo time ubrzati i protok ljudi i protok dobara te time pospješiti suradnju na ovim prostorima. 

Naime, Džakula je vjerojatno shvatio renovaciju graničnih prijelaza kao nekakvo natjecanje, jer je više puta napomenuo kako su upravo oni sa strane BiH prvi obavili renoviranje. Čak, kao da je kroz svoju izjavu podbadao i provocirao. 

No, postavlja se pitanje gdje će hrvatski carinici i policija boraviti dok se GP Gornji Brgat bude renovirao? To pitanje postavili su Džakuli i novinari. 

– Zbog pristupanja Republike Hrvatske Schengenu njihovi carinici i policija neće moći prijeći na GP Ivanica. No, imam informaciju da će se u skoroj budućnosti raditi prijelaz vrlo brzo te se nadam da će to doprinijeti bržem protoku roba i ljudi. Posebno želim istaknuti, obzirom da javnost na ovim prostorima nije upoznata s tom informacijom,  Ivanica je GP preko kojeg se mogu izvoziti poljoprivredni proizvodi iz BiH u RH,a samim time i u Europsku Uniju – zaključio je Džakula. 

Postavlja se pitanje bi li nas primili da koristimo njihove prostorije GP Ivanica i da nema Schengena, jer topla dobrodošlica je definitivno izostala i za hrvatske novinare i za predstavnike Grada Dubrovnika u ovom slučaju gradonačelnika Mata Frankovića od strane bosansko-hercegovačkih medija i političara.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *