Traži se nova Najljepša mama Hrvatske

97

Žena kada postane majka dobije posebnu ljepotu i sjaj koji dolaze do još većeg izražaja. I to je čini jedinstvenom i nezamjenjivom. Važno je istaknuti da ovo nije samo natjecanje ljepote i simpatičnosti nego se usmjerava pozornost na svijest majke koja je stup i oslonac obitelji  i najveća podrška u svakom smislu – poručuju organizatori.
Na natjecanju 2017. godine  pobjednica u kategoriji od 23 do 39 godina postala je šibenska nevista Jelena Živković, a u Dijamant kategoriji ( od 40 do 53 godine) Splićanka Diana Vitanović Martić.

Humanitarni karakter ove manifestacije,  u kojem su prošle godine uz organizatore i tvrtku Baloni Šibenik, sudjelovale i sve  šibenske  kandidatkinje s izbora za Najljepšu mamu 2016. i 2017., sastojao se  u blagdanskom uređenju dječjeg odjela Opće bolnice Šibenik, predstavom mađioničara Kaspera te donacijom igračaka i slatkiša djeci. 

Potaknuti željom da nastave ovu suradnju, jer  kako kažu organizatori  – djeca su najveće blago svijeta, u kolovozu u Šibeniku će se organizirati i četverosatna radionica s djecom iz Udruge Aurora, koja okuplja osobe oboljele od cerebralne paralize, dječje paralize i ostalih oblika tjelesnog invaliditeta.

Natjecanje između ostalog ima i druge ciljeve, a to su promidžba turizma, kulture, običaja i tradicije pa je pokrenut i gastronomski projekt pod nazivom ‘Food, art & wine’ koji se održao u dvorcu Bračak u Zagorju, a gdje su bili nazočni predstavnici KZ županije, TZ -a KZ županije te zamjenik gradonačelnika grada Šibenika Danijel Mileta i direktor TZ Šibenik Dino Karađole, te su autohtone  namirnice predstavljene  na moderan  način. 

Večer  je uveličala  zanimljiva izložba slika, i to akademske umjetnice Maje Vukina Bogović koja je ujedno i prva Najljepša Mama Hrvatske 2016. godine. 

Drugi dio ovog projekta održat će se 31. kolovoza u Šibeniku gdje će se, autohtone namirnice i sorte vina  predstaviti na tipični, dalmatinski način putem kojeg se želi promovirati  teritorij. Podsjetimo da je prošlog kolovoza gost manifestacije bio skandinavski MasterChef Peter Nordin koji je gradu Šibeniku poklonio recept pod nazivom Šibenski medaljon.  

Izbor za najljepšu mamu će se održati u tri regije i to; 12. svibnja u Osijeku u TC Portanova gdje je rok za prijavu do 1. svibnja, 26. svibnja u Splitu u Hotelu Park, gdje je rok za prijavu do 15. svibnja te naposljetku u Zagorju prvom polovicom lipnja na što se zainteresirane mame mogu prijaviti do 27. svibnja.

Šest najbolje ocijenjenih iz svakog regionalnog izbora odlaze u finale koje će se održati u Šibeniku 1. rujna 2018. godine.

Pravilnik natjecanja te službenu prijavu možete dobiti kontaktom na e-mail adresu: n.mama.hrvatske@gmail.com.

sibenik.in

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *