BRAVO! Grad Dubrovnik dobio dodatnih 2,4 milijuna kuna sredstva iz EU fondova za energetsku obnovu OŠ Lapad

432

Odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije od 19. siječnja Gradu Dubrovniku dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu 2.451.570,55 kuna za provedbu projekta za Energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Lapad.

Nakon što je u studenom Gradu Dubrovniku od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske već odobreno 2,7 milijuna kuna, sredstva za energetsku obnovu zgrade OŠ Lapad zatražena su i od Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova te su sukladno odluci resorne ministrice odobrena dodatna bespovratna sredstva u iznosu od 2,4 milijuna kuna.

Ovom odlukom značajno je umanjena participacija Grada Dubrovnika proračunskih sredstvima u projektu. Naime, ukupno odobrena sredstva od strane navedenih ministarstava sada iznose 5.174 319,50 kn dok je obveza sufinanciranja projekta za Grad Dubrovnik smanjena na 2.455 982,27 kuna.  

Projektom energetske obnove Osnovne škole Lapad, koja zajedno s dvoranom ima površinu od 4878,01 m2, planira se zamjena svih 105 vanjskih otvora (99 prozora i 6 vrata), potpuna izolacija krovišta i vanjskih zidova, ugradnja termostatskih ventila te zamjena postojeće rasvjete LED tehnologijom. U konačnici, ukupne uštede će iznositi čak 90,75% od trenutne energetske potrošnje što će objekt energetskog razreda C podignuti u najviši energetski razred A+ te omogućiti Gradu Dubrovniku znatno manje troškove pri održavanju škole, a učenicima znatno kvalitetnije uvjete školovanja.

Podsjetimo, projekt energetske obnove OŠ Lapad prvi je projekt u obrazovanju na području grada Dubrovnika koji se sufinancira od sredstava europskih fondova.

Kroz novoustrojeni Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju i Razvojnu agenciju DURA-u Grad Dubrovnik u 2018. godini planira još energetsku obnovu dječjih vrtića „Ciciban“ i „Izviđač“ te osnovnih škola Marina Držića i Ivana Gundulića.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *