(Fotogalerija) PREDAVANJE O DOMOVINSKOM RATU U OŠ LAPAD! Dubrovački branitelj Hodak: Treba zapamtiti što se dogodilo, no ne i širiti mržnju

483

U osnovnoj školi Lapad također je povodom Dana branitelja održano predavanje iz povijesti točnije predavanje o Domovinskom ratu, kako bi se učenicima 7.i 8. razreda pobliže približilo što se sve događalo za vrijeme najgoreg napada na Duborovnik. 

Predavanje učenicima o ratu najbolje može prenijeti upravo osoba koja je to sve proživljela, a lapadskim osnovnoškolcima par riječi o ratnom stanju došao je ispričati dubrovački branitelj Jakša Hodak. 

-Djeca vole saslušati, posebno ako nije zavučeno u neku formu. Nastojimo priču djeci primaknuti bez puno krvi i mrtvih, bez mržnje. Ja sam to doživio kao što će netko nešto drugo doživjeti te za nekoliko desetaka godina pričati o tome, pa smo tako i mi prošli kroz rat i najbolje danas nakon 20 godina s neke udaljenosti. Danas i mi shvaćamo tek koliko je to sve bilo bitno i što je to značilo. U ratu ste pod adrenalinom, pod ranjenim prijateljima, sami ste u životnoj opasnosti. Tek nakon svega toga se to sve može sagledati i prenijeti djeci te ih naučiti da trebaju zapamtiti sve što se dogodilo, znati zašto, no ne širiti dalje mržnju i ne tražiti sebi neprijatelja za sutra ili svojoj djeci u budućnosti-kazao je dubrovački branitelj Jakša Hodak.  

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *