Radionica Filmsko stvaralaštvo djece i mladih još jednom potvrdila uspješnost Foruma mladih

388

Mini filmski festival Foruma mladih pod nazivom “Filmsko stvaralaštvo djece i mladih” održan je u srijedu 24. siječnja u kinu Sloboda, a publika je imala priliku vidjeti projekciju 17 filmova i video uradaka koje su izradila djeca i mladi uz pomoć svojih mentora. 

Tijekom dva sata projekcija publika je uživala u igranim, animiranim, eksperimentalnim, reportažnim filmovima i video uradcima, a imali su priliku sudjelovati i u radionici izrade filmskog trailera.

Najveći broj prikazanih filmova nastao je u okviru Dubrovačkog filmskog festivala i Ljetne škole filma Šipan, dok je dio nastao u koprodukciji s Udrugom Luža. Posebnu vrijednost i zanimljivost predstavljaju radovi samostalnih autora i ustanova kao što su Ženski učenički dom Paola di Rosa, Dom Marina Držića, Muški učenički dom Dubrovnik i Osnovna škola Antuna Masle iz Orašca.

Radionica filmskog stvaralaštva jedan je od najboljih pokazatelja uspjeha Foruma mladih. Pokrenuta je na inicijativu Audiovizualnog centra Dubrovnik, a iako u početku nije bila dijelom cjelogodišnje manifestacije pridruživanjem i drugih filmskih udruga kao i ustanova (Luža, Ljetna škola Šipan, Kinematografi Dubrovnik, osnovne i srednje škole i učenički domovi) postala je sastavnim dijelom Foruma mladih.

“Filmsko stvaralaštvo djece i mladih” organizirao je Grad Dubrovnik u suradnji s Kinematografima Dubrovnik te udrugama koje se bave filmom.

Iduća radionica Foruma mladih je “Drame i poezije” koja će se održati 28. veljače u Kazalištu Marina Držića.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *